AZ maakt indruk, kleineert FC Utrecht en blijft stijgen in Eredivisie

17-10-2021 14:04 Laatste update: 14:06
202

FC Utrecht heeft geen vervolg kunnen geven aan de stunt van twee weken geleden bij Ajax. In Alkmaar was AZ veel sterk voor de nummer drie van de Eredivisie: 5-1.

Na zeges op Ajax (0-1) en Feyenoord (3-1) moest AZ het volgende slachtoffer van naam worden van FC Utrecht, maar niets bleek minder waar: de Alkmaarders domineerden vanaf de eerste minuut en wonnen na de matige seizoenstart voor de vierde keer op rij.

Na zes minuten stond de 1-0 op het scorebord: Albert Gudmundsson werd diep gestuurd en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Vangelis Pavlidis, die zijn tweede goal van het Eredivisie-seizoen maakte. Binnen tien minuten werd het 2-0: Maarten Paes, tegen Ajax nog onpasseerbaar, ging gruwelijk in de fout, waardoor Jesper Karlsson mocht scoren.

Nadat de net weer fitte Mimoun Mahi was uitgevallen met een blessure, werd het voor rust ook nog 3-0 voor AZ. Dani de Wit tekende voor de 3-0 in het AFAS Stadion, waar de supporters werden getrakteerd op een wedstrijd om in te lijsten.

In de tweede helft ging AZ vrolijk door met scoren. De Wit maakte zijn tweede van de middag na goed werk van Karlsson en slecht verdedigen van Mark van der Maarel. En vlak voor tijd werd het ook nog 5-0 door een benutte penalty van Gudmundsson. In de blessuretijd redde Quinten Timber de Utrechtse eer: 5-1.

AZ staat nu negende in de Eredivisie met twaalf punten uit acht wedstrijden. FC Utrecht blijft de nummer drie, maar verliest de aansluiting met Ajax en PSV.