'Lastig om nu vinger op zere plek te leggen, ik baal er verschrikkelijk van'

'Lastig om nu vinger op zere plek te leggen, ik baal er verschrikkelijk van'

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 15:52zo 17-10-2021 om 15:52

Maarten Paes was tegen Ajax de uitblinker, maar tegen AZ de schlemiel. Hij ging pijnlijk in de fout en neemt na afloop alle verantwoordelijkheid.

Paes leek een ogenschijnlijk eenvoudig schot door zijn vingers glippen. "Het is lastig om nu de vinger op de zere plek te leggen, ik baal er verschrikkelijk van. Het is een klote-moment. Vorige week heb ik de verantwoordelijkheid gepakt en dat doe ik nu ook, dus ik sta hier met de borst vooruit", zegt de doelman van FC Utrecht tegen ESPN.

Utrecht ging in Alkmaar pijnlijk met 5-1 onderuit. Dat zag Paes niet aankomen. "Het was als team zwaar ondermaats. Er vielen grote ruimtes en dan speel je AZ in de kaart. Dan wordt het een pijnlijk middag. We hebben onszelf een slechte dienst bewezen. Bij de 3-1 konden we er wellicht nog in geloven, maar dan valt de 4-0 en ebt het vertrouwen weg. Helaas zat er geen vertrouwen in."

Paes probeert de knop na de blunder snel om te zetten. "Ik probeer het hele seizoen stoïcijns door te gaan. Je weet hoe snel het kan gaan voor een keeper. Volgende week moet ik er alles aan doen om terug te keren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws