Breaking news

Beslissingen in Champions League: feest bij Benfica, Salzburg en Lille OSC

'Malen moet nog veel doen om aan de verwachtingen te voldoen bij Dortmund'

'Malen moet nog veel doen om aan de verwachtingen te voldoen bij Dortmund'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 09:00di 19-10-2021 om 09:00

Laatste update: dinsdag 19 oktober 2021 om 18:00di 19-10-2021 om 18:00

Donyell Malen is de laatste weken verzekerd van een basisplaats bij Borussia Dortmund en de kans is groot dat hij ook tegen Ajax aan de aftrap verschijnt. Toch moet de 22-jarige aanvaller nog een aantal stappen zetten om aan de verwachtingen te voldoen.

Dortmund betaalde afgelopen zomer dertig miljoen euro om Malen los te weken bij PSV. BILD-verslaggever Sebastian Kolsberger volgt Die Schwarzgelben op de voet en zag dat de Oranje-international flink moest wennen. "Zijn start was erg moeilijk", vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Hij scoorde pas één keer, in de Champions League tegen Sporting Portugal, en in de Bundesliga was hij nog niet trefzeker. Hij moet nog heel veel dingen doen om aan de verwachtingen te voldoen."

Zo moet Malen onder meer de speelwijze van Dortmund beter onder de knie krijgen. "Dat is misschien wel zijn grootste probleem momenteel. Zijn tactische vaardigheden zijn niet erg goed. Hij moet daar hard aan werken, net als aan zijn verdedigende kwaliteiten", stelt Kolsberger, die ook weet dat de club meer verwacht. "Ze hopen dat hij zich zal ontwikkelen in de komende maanden, dat zijn spel beter wordt in Dortmund. Het is op dit moment oké, maar het kan beter."

Toch komt Malen in zijn eerste maanden bij de Duitse topclub veelvuldig in actie. Dat komt deels door een gebrek aan alternatieven voor coach Marco Rose, maar Kolsberger ziet ook dat de Nederlander in potentie een uitstekend duo kan vormen met ster Erling Haaland. "Hij is snel, dus in combinatie met Haaland kunnen ze heel gevaarlijk zijn voor elke tegenstander."

Of Malen bij Die Borussen net zo'n status weet te verkrijgen als de Noorse topschutter, is afwachten. Kolsberger wil niet al te snel conclusies trekken. "Dat is altijd moeilijk te voorspellen. Veel spelers hadden in het verleden een jaar nodig om zich aan te passen in Dortmund. Misschien kan Malen nog het niveau bereiken van spelers als Jadon Sancho, Pierre-Emerick Aubameyang of zelfs Haaland."

Tegen Ajax krijgt de ex-PSV'er een nieuwe kans om zich te laten zien. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is dinsdagavond om 21.00 uur.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Dortmund dinsdag?

Zege Ajax
53%
Zege Dortmund
24%
Gelijkspel
23%
(4097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws