Wijndal verrast door uitspraken van Van Gaal: 'Denk niet dat dat zo is'

Wijndal verrast door uitspraken van Van Gaal: 'Denk niet dat dat zo is'

19-10-2021 16:15
41

Owen Wijndal vindt niet dat AZ in de Conference League tegen 'Jut en Jul-tegenstanders' speelt. Die uitspraak deed Louis van Gaal tijdens de interlandperiode en dat had de linksback van de Alkmaarders niet meegekregen.

Van Gaal beschreef de kracht van het derde Europese toernooi als een 'Jut en Jul-toernooitje' en is niet onder de indruk van de tegenstanders van de Nederlandse clubs. Wijndal had dat nog niet vernomen. "Zei de bondscoach dat?", zei de captain van AZ op een persconferentie, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Ik denk niet dat dat zo is."

De Alkmaarders spelen donderdagavond tegen CFR Cluj, de kampioen van Roemenië. "We hadden natuurlijk liever in de Europa League gespeeld. Dan krijg je nog betere tegenstanders. Maar in de Conference League doen clubs ook alles voor een overwinning."

De naam is wellicht niet aansprekend, maar toch verwacht Wijndal veel van de aanstaande opponent. "Ze verloren afgelopen weekeinde pas hun tweede wedstrijd van dit seizoen in de competitie. Er is dus geen reden om hen te onderschatten. Ze zijn fysiek sterk en kunnen gemeen spelen. Overtredinkjes maken bijvoorbeeld. Ze doen er alles aan om te winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie