'Als het goed gaat, speelt Ajax misschien wel beste voetbal van Europa'

'Als het goed gaat, speelt Ajax misschien wel beste voetbal van Europa'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 20:25di 19-10-2021 om 20:25

André Bergdolmo verheugt zich op de Champions League-confrontatie tussen zijn oude clubs Ajax en Borussia Dortmund. De voormalig verdediger steekt de loftrompet over het spel van de ploeg van coach Erik ten Hag.

"Als dat goed gaat, speel je misschien wel het beste voetbal van Europa", zegt Bergdolmo tegen Ajax Showtime. Tegelijkertijd ziet hij dat de Amsterdammers het vooral van een goede teamprestatie moeten hebben. "De beste teams in Europa hebben spelers met bepaalde individuele kwaliteiten die in hun eentje iets kunnen creëren. Ajax heeft ook uitstekende spelers, maar niet op dat torenhoge niveau."

Volgens Bergdolmo mag daarom niemand een offday hebben bij Ajax, want de uitvoering van het positiespel is doorslaggevend. "Bij Dortmund hebben ze spelers die met hun individuele kwaliteiten dan nog het verschil kunnen maken. Als team is Ajax beter, maar Dortmund kan bij een mindere dag nog altijd mikken op de individuele kwaliteiten van bepaalde spelers."

Eén van die spelers is zijn landgenoot Erling Haaland. Onlangs had de Oranje-defensie al grote moeite met de wereldspits. "Bij Dortmund zijn de medespelers beter dan bij Noorwegen", waarschuwt Bergdolmo. "Bij Dortmund laten ze hem nog beter spelen. Het is belangrijk dat je de controle over de wedstrijd hebt en dat je waakt voor de counters van Dortmund en Haaland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Dortmund dinsdag?

Zege Ajax
53%
Zege Dortmund
24%
Gelijkspel
23%
(4097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws