Sneijder ziet grote Ajax-uitblinker: 'Zonder twijfel beste man van het veld'

Sneijder ziet grote Ajax-uitblinker: 'Zonder twijfel beste man van het veld'

19-10-2021 22:01 Laatste update: 22:08
27

Voor Wesley Sneijder is Steven Berghuis tot dusver de beste man op het veld tijdens het Champions League-duel tussen Ajax en Borussia Dortmund. De recordinternational looft de nummer tien van de Amsterdammers, die de voorkeur kreeg boven Davy Klaassen.

"Berghuis is zonder twijfel de beste man van het veld", vertelt Sneijder tijdens de rustanalyse op RTL7. "Hij staat steeds op de goede positie, tussen de linies. Wanneer hij de bal krijgt, versnelt hij het spel. Van de ene naar de andere kant, en die hakbal… Hij speelt echt geweldig, maar dat geldt voor heel Ajax. Ze spelen top."

Wedden

Meer odds

"Op één moment na hebben ze Haaland ook in de zak", vervolgt de voormalig spelmaker. "Heel Ajax staat op de helft van de tegenstander. Het enige kritiekpuntje dat je kunt hebben, is dat het niet al 4-0 of 5-0 staat."

Daar sluit Jan Boskamp zich bij aan. "Deze 45 minuten waren echt van grote klasse. Iedereen is in beweging, je ziet positiewisselingen. Dan dwing je ook een beetje het geluk af met die goal, maar daarvoor konden ze er al twee inschieten. Ze spelen echt heel erg goed voetbal."

Ajax leidt halverwege met 2-0 tegen de Duitse topclub door goals van Dusan Tadic en Daley Blind.