Malen treurt na harde nederlaag tegen Ajax: 'Dit was dramatisch'

Malen treurt na harde nederlaag tegen Ajax: 'Dit was dramatisch'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 23:55di 19-10-2021 om 23:55

Met Donyell Malen was er dinsdagavond ook een Nederlander terneergeslagen na de voetbalshow van Ajax tegen Borussia Dortmund. De aanvaller van Die Schwarzgelben moet toegeven dat de 4-0 zege van de Amsterdammers dikverdiend was.

De van PSV overgekomen Malen kwam er niet aan te pas bij terugkeer op vertrouwde bodem. "Het is een dramatische avond, waar we niet trots op zijn. Ajax heeft verdiend gewonnen. Het was niet goed van onze kant. Ik denk dat Ajax een goede wedstrijd speelde, maar dat wij ook bepaalde dingen lieten liggen en dat we niet goed in de wedstrijd zaten. Zij speelden met de goede intensiteit en met goed veldspel. Wij hadden daar weinig tegen in te brengen." Malen loste geen enkel schot op doel en werd na 53 minuten gewisseld. Dat had niets met een blessure te maken, laat hij weten. "Nee, ik werd er gewoon uitgehaald."

Dortmund-coach Marco Rose vindt ook dat Ajax verdiend heeft gewonnen, maar vindt wel dat zijn ploeg kansen had om de thuisploeg pijn te doen. "Tegen een erg sterke tegenstander hadden we drie of vier momenten waarop we in de eindfase het veel beter hadden moeten uitspelen. Hun keeper speelde ook geweldig. Ajax is een verdiende winnaar, die ons heeft laten zien op welke vlakken we nog allemaal beter moeten om het niveau te halen dat we nastreven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws