Breaking news

Stade Rennes snapt statement Tottenham Hotspur niet: 'Gebrek aan fair play'

'Ik geloof dat de helft van de Eredivisie-clubs contact heeft opgenomen'

'Ik geloof dat de helft van de Eredivisie-clubs contact heeft opgenomen'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 17:49wo 20-10-2021 om 17:49

De keuze viel op Heracles Almelo, maar het had ook zomaar een andere club kunnen zijn voor Kaj Sierhuis. Op het laatste moment probeerden clubs nog in te springen. Sierhuis had zijn zinnen echter al gezet op Heracles.

Sierhuis wist zeker dat hij door Stade Reims verhuurd wilde worden. De Franse club deed eerst nog lastig, maar gaf uiteindelijk groen licht voor een transfer. Er was veel interesse uit de Eredivisie. "Ik geloof dat de helft van de Eredivisie-clubs wel contact heeft opgenomen, er was ook interesse uit het buitenland, maar niet echt uit competities waar ik mezelf zag spelen. Of het waren clubs die niet echt doorpakten", zegt Sierhuis tegen Voetbal International.

Sierhuis had al snel het beste gevoel bij Heracles. "Ook toen er op het laatste moment nog wat clubs kwamen – volgens mij zat ook Feyenoord daarbij – heb ik dat gewoon doorgezet, omdat de speelwijze van deze club goed bij me past. Met een nummer 10 in mijn rug en buitenspelers die een man kunnen passeren en een voorzet kunnen geven. Gewoon het aanvallende spel, waarbij ik echt in het strafschopgebied moet zijn en als aanspeelpunt de ploeg kan helpen. En daarnaast het werken zonder bal, die energie leveren, dat zit echt in mij. Het zijn factoren waar ik van hou, ik moet misschien zelfs soms oppassen dat ik mezelf niet overloop."

Na een teleurstellend eerste jaar hoopte Sierhuis dit seizoen op meer minuten bij Reims. De signalen dat hij vaker zou spelen, kreeg hij ook. "Maar dat was wel toen mijn grootste concurrent, Bilal Touré, nog niet meetrainde. De club wilde hem in de zomer ook onder geen beding laten gaan, dan ben ik snugger genoeg om dat signaal te begrijpen. Bij de start van de competitie stond ik inderdaad nog in de basis, maar we speelden een moeizame wedstrijd waarin ik ook niet het verschil kon maken. Daarna zat ik meteen weer op de bank, ik kreeg eigenlijk niet eens echt een tweede kans."

Sierhuis trok aan de bel en wilde per se weg. "Mijn zaakwaarnemer en ik hebben toen mijn verhuur doorgedrukt. Overigens wel met de steun van Reims, ik heb nog altijd een prima relatie met de trainer en technisch directeur daar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws