UEFA spekt kas met Nederlandse clubs: ook Vitesse ontvangt boete

UEFA spekt kas met Nederlandse clubs: ook Vitesse ontvangt boete

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 18:44wo 20-10-2021 om 18:44

In navolging van Feyenoord en PSV heeft ook Vitesse een nieuwe boete van de UEFA gekregen. Het is voor de Arnhemmers de derde keer dit seizoen dat de club gestraft wordt, waardoor de totale kosten nu al op zijn gelopen tot 51.625 euro.

Naar aanleiding van het Conference League-duel met Stade Rennes heeft Vitesse een geldboete van 20.875 euro ontvangen. Deze boete krijgen de Arnhemmers onder meer wegens het blokkeren van trappen en het gooien van voorwerpen naar het veld.

Eerder ging Vitesse al op de bon na de Europese duels met Dundalk en Anderlecht. Toen bedroegen de boetes respectievelijk 3250 en 27.500 euro. Destijds werden de boetes uitgedeeld voor vrijwel dezelfde redenen. De boete voor de wedstrijd tegen Anderlecht is echter hoger uitgevallen, doordat er toen ook vuurwerk werd afgestoken.

Naar aanleiding van alle boetes roept Vitesse supporters er toe op om tijdens het duel met Tottenham, dat donderdagavond op de planning staat, de trappen vrij te houden, geen vuurwerk af te steken en geen voorwerpen richting het veld te gooien.

Video player

Check hier de beste voetbalvideoā€™s
Meer videoā€™s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws