Roemenen schrikken van AZ: 'De informatie die ik vond, betekent slecht nieuws'

Roemenen schrikken van AZ: 'De informatie die ik vond, betekent slecht nieuws'

21-10-2021 15:53
30

CFR Cluj leeft met angst en beven toe naar de Conference League-thuiswedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders waren nog niet zo bekend in Roemenië, maar na gedegen onderzoek van de technisch directeur is daar verandering in gekomen.

Bogdan Mara, die verantwoordelijk is voor het sportief beleid van de Roemeens kampioen, ging op onderzoek uit en kwam zaken tegen die hij niet had verwacht. "De informatie die ik heb gevonden, betekent slecht nieuws voor ons", zegt hij tegen Roemeense media, waaronder Pro Sport. "Ik ben er zelfs een beetje van geschrokken."

Dat AZ de afgelopen jaren meespeelde om de titel in Nederland, had Mara namelijk totaal niet verwacht. "Vorig jaar werden ze nog derde achter die twee clubs! Verder hebben ze meerdere spelers gekocht voor aardig wat geld en als ik me niet vergist heb met tellen, hebben ze vijftien internationals. Tegen een team van dat niveau moet je goed georganiseerd spelen."

AZ is koploper in de poule waar ook FK Jablonec en Randers deel van uitmaken. Cluj heeft gelijk gespeeld tegen beide ploegen, AZ deed hetzelfde tegen de Denen en won vervolgens van Jablonec.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie