'Newcastle United praat met topkandidaat en reserveert vorstelijk salaris'

'Newcastle United praat met topkandidaat en reserveert vorstelijk salaris'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 19:06do 21-10-2021 om 19:06

Paulo Fonseca is de topkandidaat om het stokje van Steve Bruce over te nemen. Newcastle United voerde deze week een goed gesprek met de 48-jarige Portugees.

Dat melden Sky Sports en The Telegraph. Meerdere namen zijn inmiddels gelinkt aan Newcastle, maar de keuze lijkt te zijn gevallen op Fonseca. Directielid Amanda Staveley van Newcastle is onder de indruk geraakt van de manier waarop Fonseca Newcastle uit de degradatiezone wil krijgen. Staveley heeft het echter niet alleen voor het zeggen. Uiteindelijk is het woord aan de nieuwe eigenaren.

Volgens The Telegraph is Newcastle bereid om Fonseca zeven miljoen euro per seizoen te betalen. Daarmee zou hij meteen een van de duurdere managers in de Premier League zijn. Fonseca was tot voor kort twee seizoenen trainer van AS Roma. Hij haalde de halve finale van de Europa League en met Shakhtar Donetsk werden drie landstitel binnengehaald. 

Newcastle nam deze week afscheid van Bruce, wiens trainerscarrière er mogelijk op zit. Hij krijgt een vergoeding van ongeveer acht miljoen euro mee.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws