Schöne baalt van imagoschade door NEC-fans: 'Je verpest het voor je club'

Schöne baalt van imagoschade door NEC-fans: 'Je verpest het voor je club'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 14:47vr 22-10-2021 om 14:47

NEC baalt flink van de rellen rond de Gelderse derby tegen Vitesse. Trainer Rogier Meijer en routinier Lasse Schöne zien dat de Nijmeegse club imagoschade heeft opgelopen door de acties van de fans.

"Je verpest het voor jezelf, voor je eigen club", baalt Schöne in gesprek met Omroep Gelderland. "Dat is doodzonde. We waren net goed bezig, er was een hele positieve sfeer. En dan gebeurt zoiets. Ik begrijp een bepaalde frustratie, want je verliest een derby. Maar het moet niet overslaan in dit soort dingen. Gezonde rivaliteit is goed, maar dit gaat veel te ver."

"Wat er allemaal is gebeurd, binnen en buiten de club. Ik stond net bij ESPN toen de tribune inzakte. Het was niet de beste dag als je een NEC-hart hebt", vervolgt de Deense controleur.

Ook Meijer is teleurgesteld. "Teleurstellend en iets wat helemaal niet past met hoe wij ons naar buiten presenteren. We waren bezig met een hele positieve periode en dat wordt dan zo tenietgedaan. En dan moeten we ook nog in een ander stadion spelen. Waar dat gaat eindigen, weet ik niet. En daar hebben we ook geen invloed op."

Volgens Meijer is de voorbereiding op het duel met FC Twente van zondag verstoord. "Wij hebben geprobeerd om het vooral over voetbal te hebben, maar dat is niet makkelijk, want elke dag is er wel iets. Dan kun je beter het journaal niet kijken. Maar het is echt vervelend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws