El Yaakoubi (Excelsior) in tranen: 'Deze is voor jou en voor andere Overvechters'

El Yaakoubi (Excelsior) in tranen: 'Deze is voor jou en voor andere Overvechters'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 08:20za 23-10-2021 om 08:20

Redouan El Yaakoubi maakte vrijdagavond de bevrijdende 0-2 voor Excelsior op bezoek bij ADO Den Haag. Hij draagt zijn doelpunt na afloop met de tranen in zijn ogen op aan een overleden jongen uit zijn buurt. 

El Yaakoubi praatte in gesprek met ESPN over de wedstrijd en het belang van de drie punten in de strijd om promotie, maar het belangrijkste van alles vertelde hij aan het einde van het interview. Met de tranen in zijn ogen draagt hij zijn doelpunt op aan een overleden jongen uit zijn wijk.

"Ik wil nog wel een laatste ding zeggen. Een jongen uit mijn wijk is overleden...", aldus El Yaakoubi, voordat de tranen verschijnen. "Ik ben er een beetje emotioneel onder. Maar ik zei nog tegen die jongen: als ik naar een moskee ga en ik ga voor hem bidden... Als ik scoor, dan scoor ik voor hem. Dus deze goal is voor jou en voor alle andere Overvechters", zo doelt El Yaakoubi op de wijk in Utrecht waar hij is opgegroeid.

Excelsior won vrijdagavond met 0-2 in Den Haag en blijft daardoor goed meedoen in de strijd om promotie. Alleen FC Volendam doet het tot nu toe beter dan de Rotterdammers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws