Ronaldo vraagt om geduld: 'Iedereen moet door hebben dat alles mogelijk is'

Ronaldo vraagt om geduld: 'Iedereen moet door hebben dat alles mogelijk is'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 11:25za 23-10-2021 om 11:25

Laatste update: zaterdag 23 oktober 2021 om 17:34za 23-10-2021 om 17:34

Ondanks een reeks mindere wedstrijden, ziet Cristiano Ronaldo het de goede kant opgaan bij Manchester United. De Portugees stelt de achterban van de club gerust en vraagt om geduld.

De voorbije periode konden The Red Devils met Ronaldo niet overtuigen. In een maand tijd gingen duels tegen Young Boys, Aston Villa en Leicester City verloren, al is er volgens de Portugese vedette geen man over boord. "We hebben een periode achter de rug waarin Manchester United een paar veranderingen nodig had. Ze hebben mij, Raphaël Varane en Jadon Sancho gehaald. Het inpassen heeft tijd nodig. Stap voor stap moeten we als individuen in ons hoofd krijgen dat alles mogelijk is", geeft Ronaldo in een exclusief interview met Sky Sports aan.

Aan het arbeidsethos heeft het bij de 36-jarige superster nooit gelegen. Deze mindset onbreekt volgens hem bij de jongere generatie en daar wil Ronaldo mee aan de slag. "Als we als collectief sterk zijn, is het ook makkelijker om individuele prijzen te winnen. Ik denk nog steeds dat het mogelijk is succesvol te zijn. Iedereen moet zijn rol kennen." Zelf weet Ronaldo als geen ander wat zijn rol is. "Doelpunten maken en het team helpen met mijn ervaring en kennis van het spel. Ik wil het team helpen en als iedere speler zo denkt, worden we vanzelf beter als team. Spelers moeten zich opofferen voor het team", besluit hij.

Ronaldo speelde sinds zijn rentree op Old Trafford acht wedstrijden voor Manchester United. Hierin tekende hij al voor zes treffers, waarvan twee tevens het winnende doelpunt betekende. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws