Haller fleurt helemaal op bij Ajax: 'Ik ben hier het juiste puzzelstukje'

Haller fleurt helemaal op bij Ajax: 'Ik ben hier het juiste puzzelstukje'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 12:43za 23-10-2021 om 12:43

Sébastien Haller zit steeds beter in zijn vel bij Ajax, erkent hij in een uitgebreid interview met Het Parool. De Fransman voelt zichzelf 'het juiste puzzelstukje' in de basiself van de Amsterdammers. 

"Een voetbalelftal is als een puzzel, de stukjes moeten in elkaar vallen", vindt Haller, die van mening is dat de puzzel bij zijn vorige werkgever West Ham United niet klopte. "Ik was niet het juiste stukje. Wat ik ook probeerde, het paste niet", stelt hij metaforisch tegen Het Parool. Erik ten Hag zag in de Franse goalgetter wél het juiste stukje en de hoofdrolspeler denkt te weten hoe dat komt.

"De trainer kent mij goed en ik weet wat hij wil. Je moet van hem bij elke bal nadenken. Voor Ten Hag is voetbal een mind game", aldus Haller, die erkent dat zijn ploeggenoten hem steeds beter gaan vinden. "We begrijpen elkaar steeds beter. Het spel gaat naar een steeds hoger niveau, we vinden elkaar steeds makkelijker", zegt hij enthousiast. Bij zijn debuutwedstrijd tegen PSV scoorde Haller al na zeven minuten. "Ik stond helaas een centimeter buitenspel. Het is niet altijd een voordeel om schoenmaat 47 te hebben", besluit hij lachend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws