Petrovic loopt leeg: Ga maar door zoals jullie bezig zijn, er is nul respect

Petrovic loopt leeg: "Ga maar door zoals jullie bezig zijn, er is nul respect"

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 14:20zo 24-10-2021 om 14:20

Laatste update: zondag 24 oktober 2021 om 14:37zo 24-10-2021 om 14:37

Zeljko Petrovic heeft geen goed woord over voor de manier waarop ervaren trainers worden behandeld in Nederland. In het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie liep de oud-trainer van onder meer RKC Waalwijk, ADO Den Haag en Willem II volledig leeg.

Petrovic ziet in de Nederlandse pers 'nul respect' voor oudgedienden. "Guus Hiddink, Dick Advocaat, Rinus Michels, Louis van Gaal, Bert van Marwijk: realiseer dat zij grootheden zijn van het Nederlandse voetbal. Dankzij hen hebben alle Nederlandse trainers een baan in het buitenland gekregen. Maar wij doen denigrerend als zij ergens worden gevraagd", begint Petrovic zijn relaas.

Na zijn vertrek bij Feyenoord ging Petrovic met Advocaat mee naar Irak. De manier waarop daarmee wordt omgegaan in Nederland, is tegen het zere been van de geboren Montenegrijn. "Zeg maar gewoon lekker Hiddinkje, Advocaatje, Van Bastentje. Ga maar door zoals jullie bezig zijn. Er is nul respect. Als iemand Marco van Basten een pannenkoek noemt, dan vinden we dat hier leuk. Dat is alleen hier leuk, nergens anders in de wereld."

"Jullie hebben mij niet nodig en ik heb jullie niet nodig, maar ik zeg wel wat ik voel en wat ik zie", vervolgt Petrovic, die ook ziet dat veel trainers elkaar het licht in de ogen niet gunnen. "Vroeger hadden we negentig trainers wereldwijd. Nu komen er Spanjaarden, Portugezen en Italianen, omdat wij het elkaar niet gunnen. Zij gunnen het elkaar wel. Wanneer komt er ooit weer een generatie trainers zoals in Nederland het geval is geweest, waarbij de tweede garnituur wordt geholpen om ergens een baan te krijgen? Dat gaat nooit meer gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws