Hiddink prijst 'fundament van Ajax' en management: 'Eerst veel kritiek gehad'

Hiddink prijst 'fundament van Ajax' en management: 'Eerst veel kritiek gehad'

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 16:32zo 24-10-2021 om 16:32

Guus Hiddink is lyrisch over Lisandro Martínez en Edson Álvarez. De Argentijn en Mexicaan zijn in de ogen van de Achterhoeker 'het fundament' van Ajax.

De 'balans' is goed in Amsterdam, ziet Hiddink. Het heeft volgens hem alles te maken met Martínez en Álvarez. "Dat is het fundament", stelt Hiddink bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Het fundament waarop spelers als Berghuis en anderen goed kunnen renderen."

"In Nederland gaan wij altijd uit van een mooie opbouw en een goede aanval, prima. Maar het fundament moet goed zijn. En dan heb ik het niet over dat je verdedigend met je kont in de eigen zestien moet gaan hangen. Álvarez en Martínez weten vanuit hun opvoeding: Ik houd hier de zaak neutraal, niemand komt hier door. Daardoor kan de rest heel goed voetballen. Als je dat niet hebt, ben je kwetsbaar."

Hiddink is ook lovend over het technische beleid, dat is uitgestippeld door Marc Overmars en Erik ten Hag. "Ze hebben heel goede en jeugdige aankopen gedaan die ze dan makkelijk weer konden verkopen, waardoor ze een heel groot en sterk fundament kregen. En dan kun je het je permitteren om in de salarissen wat te gaan doen, waardoor je goede spelers langer vast kan houden."

"Deze jongens hebben in Amsterdam veel kritiek gehad in het begin", zegt Hiddink over Ten Hag en Overmars, "maar zij weten wel wat er gevraagd wordt op topniveau."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws