'Gezegd dat toen ik bij Ajax verlengde, we dit team uit kunnen bouwen'

'Gezegd dat toen ik bij Ajax verlengde, we dit team uit kunnen bouwen'

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 16:29zo 24-10-2021 om 16:29

Laatste update: zondag 24 oktober 2021 om 16:43zo 24-10-2021 om 16:43

Erik ten Hag staat vaak met een strak gezicht voor de camera, maar geniet desondanks met volle teugen van de prestaties van Ajax. Na de wedstrijd tegen Borussia Dortmund ging de focus al snel weer op PSV.

Ajax oogste na de winst op Dortmund lof uit binnen- en buitenland. "Natuurlijk geniet ik, maar tijdens zo'n wedstrijd ben je geconcentreerd en moet je scherp coachen. Na de wedstrijd was de blik snel op PSV. Al zit ik in de focus, dan geniet ik er nog steeds van. Dit zijn zulke mooie avonden, daar heb ik vol van genoten. Maar vooral van mijn ploeg, in samenwerking met de supporters", zegt Ten Hag bij ESPN.

Volgens verslaggever Hans Kraay jr. heeft Ten Hag in select gezelschap gezegd dat hij op dit moment niet naar Engeland wil, geen bondscoach wil worden, maar eerst de top-acht van Europa aan wil vallen met Ajax. "Dat laatste heb ik niet gezegd, maar ik heb wel gezegd dat toen ik bij Ajax verlengde, we dit team uit kunnen bouwen. We willen de Europese top ergeren. We zijn op weg, laat ik het zo zeggen."

Zondag staat eerst de topper tegen PSV voor de deur. Ten Hag denkt niet dat de euforie na de zege op Dortmund in het nadeel van Ajax kan zijn. "Ik heb geen angst, maar geen enkele wedstrijd is hetzelfde. PSV is weer een andere tegenstander die erg compact kan staan en goed is in omschakelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws