Slot was geïrriteerd bij Feyenoord: 'Opgekropte frustratie van laatste weken'

Slot was geïrriteerd bij Feyenoord: 'Opgekropte frustratie van laatste weken'

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 18:02zo 24-10-2021 om 18:02

Laatste update: zondag 24 oktober 2021 om 18:33zo 24-10-2021 om 18:33

Weer wint Feyenoord een wedstrijd, maar weer was het moeizaam. Trainer Arne Slot beseft dat zijn ploeg niet altijd met ruime cijfers kan winnen.

Feyenoord gaf twee goals weg door counters van Cambuur. "Volgens mij is het niet iets wat je structureel volhoudt", zegt Slot tegen ESPN over het niet kunnen voorkomen van dit soort wedstrijden. "Er zullen fases zijn, zoals bij PSV-uit, waarin we anderhalve kans krijgen en vier doelpunten maken."

"Zo heb je ook fases in een seizoen waarin je veel kansen krijgt en die niet allemaal binnenschiet. Het gaat ook niet zo blijven dat bijna elke kans van de tegenstander een goal wordt", zegt Slot. "Zeker niet omdat wij de beste keeper van de Eredivisie hebben. Het gaat in golvende bewegingen waardoor het ook nog wel anders gaat verlopen voor ons."

Slot was in de slotfase zichtbaar geïrriteerd omdat zijn ploeg de wedstrijd niet in het slot gooide. "Dat was ook een beetje opgekropte frustratie van de laatste weken. We hebben natuurlijk tegen Vitesse veruit de beste kansen gehad en heel ongelukkige tegengoals gekregen. Tegen RKC ben ik de tel kwijt geraakt van het aantal kansen. Dan bekruipt je het gevoel natuurlijk toch weer even: als we hem nu weer niet maken...."

Tot slot: de Feyenoord-trainer is blij dat de zege over de streep getrokken is. "We hebben genoeg kansen gehad om het eerder af te maken, maar dit is wat je krijgt als je twee aanvallend ingestelde trainers tegenover elkaar zet. De trainer van de tegenstander nam in de eindfase alle risico door alles open te gooien. Dan krijg je voor de supporters een heel leuke wedstrijd en voor mij een heel mooi eindresultaat."

Cambuur-trainer Henk de Jong baalt als een stekker van de nederlaag. "Klote, ik baal hier echt van. Feyenoord heeft terecht gewonnen, maar deze hadden wij kunnen en misschien wel moeten winnen. De manier waarop wij goals weggeven is jammer. De jongens zijn er iedere dag mee bezig, maar dit is te simpel. Zij hebben meer kansen gehad, hoor. Wij hadden deze wedstrijd moeten winnen, maar gaven hem te simpel weg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws