Ten Hag looft Ajax-duo na PSV-oorwassing: 'Ongehoord veel kritiek'

Ten Hag looft Ajax-duo na PSV-oorwassing: 'Ongehoord veel kritiek'

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 19:07zo 24-10-2021 om 19:07

Laatste update: zondag 24 oktober 2021 om 19:49zo 24-10-2021 om 19:49

'Pay-back time' van Ajax had niet beter uit kunnen pakken. Trainer Erik ten Hag is trots op zijn ploeg, die zondag PSV naar de slachtbank leidde.

Eerder dit seizoen was het woord aan PSV. Toen werd het 0-4 in de Johan Cruijff Arena en dus moest Ajax zich revancheren. 'Payback time', noemde Ten Hag het. "We moesten ons echt in de wedstrijd knokken. Het is goed voor onze ploeg om dat een keer mee te maken, om te overleven. Een aantal zat totaal niet in de wedstrijd. Remko Pasveer sleepte ons er doorheen. Na de geweldige goal van Berghuis werd het makkelijker. Bij de 1-0 geloofde PSV er nog in, na de 2-0 was het klaar", zegt Ten Hag tegen ESPN.

Haller
De kritiek op Sébastien Haller lijkt inmiddels verdampt. De spits was ook zondag belangrijk. Haller heeft veel kritiek gehad. "Ongehoord veel zelfs. Ik heb toen al gezegd dat hij rustig blijft en hij heeft het waargemaakt. Mentaal is hij ijzersterk. Het is zo lastig om tegen hem te spelen, hij heeft meer techniek dan men denkt. Het is een echte finisher", zegt Ten Hag.

En over Steven Berghuis is Ten Hag ook bijzonder enthousiast. "Ik ben heel blij met wat hij laat zien, heb ook nu weer erg van hem genoten. Wat hij doet is bijna allemaal raak. Hij is balvast, maakt steeds de juiste keuzes, de juiste spelverplaatsingen, een schitterende goal.. Hij speelt geweldig, dat is fantastisch om te zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws