PSV-trainer Schmidt: 'De titelstrijd is niet fifty-fifty, het is meer 80/20'

PSV-trainer Schmidt: 'De titelstrijd is niet fifty-fifty, het is meer 80/20'

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 19:32zo 24-10-2021 om 19:32

PSV-trainer Roger Schmidt erkent zijn meerdere in Ajax. De Duitser vond zijn ploeg in de openingsfase beter, maar zag dat de Amsterdammers daarna superieur waren.

"Het was zestig minuten een open wedstrijd", zegt Schmidt tegen ESPN. "Ajax heeft veel kwaliteiten en was altijd gevaarlijk, maar wij hebben ook onze kansen gehad. Met name in het begin. In het laatste half uur heeft Ajax zijn kwaliteiten getoond in de counter. Na de derde goal was het lastig om dat om te draaien. Ik vind dat we het soms wat slimmer hadden kunnen doen."

Schmidt is niet per se 'ziek' van de 5-0 nederlaag tegen Ajax. Hij baalt wel als een stekker. "Ajax is op dit moment toplevel en heeft overduidelijk gewonnen. Ik voel me niet sick, ik weet hoe voetbal is. Spelen bij Ajax is in Nederland de moeilijkste wedstrijd. We zijn PSV, een goed team, maar deze situatie was anders."

"We misten een paar spelers (Gakpo en Madueke, red.). Als je weinig snelheid in het team hebt, wordt dat lastig. Ik wil geen excuses gebruiken, maar we hebben donderdag nog gespeeld. Ik wil daar niet over klagen, maar het is wel een feit."

Schmidt zegt dat Ajax overduidelijk favoriet is voor de titel en lijkt PSV niet veel kansen te geven. "Iedereen ziet dat zij de beste voorwaarden voor de titel hebben. Alle spelers zijn fit, terwijl wij belangrijke spelers missen die we niet één-op-één kunnen vervangen. We hebben een perfect seizoen nodig om de Eredivisie te winnen. Dat wist ik van tevoren. We kunnen niet zeggen dat het fifty-fifty is, het is meer 80/20."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws