PSV likt de wonden na fiasco bij Ajax: Dat het 5-0 wordt, is verschrikkelijk

PSV likt de wonden na fiasco bij Ajax: "Dat het 5-0 wordt, is verschrikkelijk"

24-10-2021 20:00
151

Verschrikkelijk, zo noemt André Ramalho de 5-0 nederlaag van PSV bij Ajax. De Braziliaanse verdediger slikt een bittere pil en kijkt ook kritisch naar zijn eigen prestaties.

PSV stortte als een kaartenhuis in elkaar na de 2-0 van Sébastien Haller. Ramalho zag 'alles' fout gaan en is 'teleurgesteld en boos'. "Dat het 5-0 wordt, is verschrikkelijk. Het is niet makkelijk om dat te verwerken, maar we hebben nu een week om te herstellen en onszelf mentaal weer bij elkaar te rapen", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "We hebben een jonge ploeg, maar wel met genoeg kwaliteit om het weer om te buigen. Daar ben ik van overtuigd."

Ramalho kijkt ook in de spiegel: de teller staat al op zeventien tegengoals in de Eredivisie. "Die cijfers zeggen alles. Natuurlijk, je moet ook kijken naar hoe we spelen. En wij spelen heel aanvallend, dan is het niet altijd makkelijk om te verdedigen. Maar we zijn kritisch genoeg om te weten dat we onszelf moeten verbeteren", aldus de verdediger. "Ik voel me altijd verantwoordelijk. We gaan dit analyseren en ik blijf mijn best doen om mijn teamgenoten te pushen en alles achterin te organiseren. Ik weet dat we beter kunnen."