De Boer over EK: 'Zonder die rode kaart hadden we honderd procent gewonnen'

De Boer over EK: 'Zonder die rode kaart hadden we honderd procent gewonnen'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 19:15ma 25-10-2021 om 19:15

Laatste update: maandag 25 oktober 2021 om 19:30ma 25-10-2021 om 19:30

Frank de Boer is maandagavond aangeschoven bij Rondo op Ziggo Sport om terug te blikken op het EK. Het Nederlands elftal strandde in de achtste finales al tegen Tsjechië en de toenmalig bondscoach erkent dat dit niet conform de verwachtingen was.

Met een uitschakeling in de kwartfinale tegen één van de Europese toplanden had De Boer nog kunnen leven. Oranje had echter van Tsjechië moeten winnen, beaamt hij. "Ik ben ervan overtuigd: als we die rode kaart (van Matthijs de Ligt, red.) niet krijgen, hadden we honderd procent gewonnen. "Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het toernooi, maar we waren aan de beterende hand. In de eerste helft waren zijn ietsjes beter, maar in de tweede helft kregen wij de controle en twee hele goede mogelijkheden om op 1-0 te komen. Dan krijg je die rode kaart en dan is het gebeurd."

Tsjechië ging dus door en verloor in de kwartfinale van Denemarken. Ook dat was een haalbare kaart geweest, vindt De Boer. "Volgende wedstrijd was niet een hele goede tegenstander, niet de top-acht waar ik van tevoren op gedoeld had. Ik ben overtuigd dat we met elf man hadden gewonnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws