Ünüvar wil 'op Ajax-deur blijven kloppen': 'Doe er elke dag alles voor'

Ünüvar wil 'op Ajax-deur blijven kloppen': 'Doe er elke dag alles voor'

26-10-2021 06:55
97

Naci Ünüvar maakte indruk met een schitterende assist op Victor Jensen in het duel van Jong Ajax met FC Eindhoven. De spelmaker merkt dat hij de stijgende lijn te pakken heeft, maar wil niet zeggen dat het hoogstandje symbool staat voor zijn wederopstanding.

"Zo wil ik het niet omschrijven", zegt Ünüvar in De Telegraaf. "Ik probeer gewoon plezier te hebben op het veld en daar was dit een mooi voorbeeld van." Ünüvar staat al jaren te boek als één van de grootste talenten in de Amsterdamse jeugdopleiding, maar hij ging door een diep dal. "Er is natuurlijk veel gezegd en geschreven vorig seizoen. Dat heeft me mentaal sterker gemaakt."

De achttienjarige aanvallende middenvelder is blij met zijn vorm dit seizoen. "Ik heb een valse start gehad, doordat ik door ziekte het trainingskamp in De Lutte moest verlaten. Dan begin je al met een achterstand aan het seizoen. Daarna kwam mijn opa te overlijden, waardoor ik een wedstrijd aan mij voorbij heb moeten laten gaan. Maar vanaf dat moment gaat het eigenlijk zoals ik wil", stelt hij. "Met vijf goals en vijf assists ben ik op de goede weg. Ik krijg veel steun en vertrouwen van trainer John Heitinga en dat wil ik graag terugbetalen."

Ünüvar hoopt uiteindelijk door te breken in Ajax 1. "Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk. Het is aan mij de taak om met mijn prestaties bij Jong Ajax op de deur te blijven kloppen. Dat gaat goed nu en is het enige dat ik zelf in de hand heb. Daar doe ik, zowel binnen als buiten het veld, dag in, dag uit alles voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie