Ajax mag trainingscomplex uit gaan breiden: 'Gepland ministadion op P2'

Ajax mag trainingscomplex uit gaan breiden: 'Gepland ministadion op P2'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 10:11di 26-10-2021 om 10:11

Ajax heeft van de gemeente Amsterdam toestemming gekregen om het trainingscomplex uit te breiden. Het parkeerterrein P2 zal onderdeel gaan worden van de vernieuwde Toekomst.

Op de website van Ajax valt te lezen dat de regerend landskampioen graag extra trainingsvelden wil realiseren en een ministadion hoopt neer te zetten. Daar zouden dan de Ajax Vrouwen en Jong Ajax in de toekomst hun thuiswedstrijden af gaan werken. Dat moet allemaal gaan gebeuren op het huidige P2, waarvoor door de gemeente exclusief ontwikkelrecht aan Ajax is toegekend.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, legt uit wat zijn club met de grond wil doen. "De extra grond geeft ons de mogelijkheid om de faciliteiten van al onze teams uit te breiden. Het geplande ministadion dat we op P2 willen realiseren biedt een passend podium voor de Ajax Vrouwen, Jong Ajax, de internationale wedstrijden van onze jeugd en sommige duels van ons eerste elftal."

De oplevering van het terrein door de gemeente aan Ajax staat nu gepland voor 2025. Op dat moment moet er ergens anders in Zuid-Oost een nieuwe parkeervoorziening zijn gerealiseerd en dan kan Ajax beginnen met bouwen. Vanaf 2026 wordt P2 op basis van eeuwigdurende afgekochte erfpacht uitgegeven aan Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws