The Daily Mail: Newcastle wil Ajax van Ten Hag beroven en biedt gigantisch salaris

The Daily Mail: Newcastle wil Ajax van Ten Hag beroven en biedt gigantisch salaris

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 16:31di 26-10-2021 om 16:31

Laatste update: dinsdag 26 oktober 2021 om 16:58di 26-10-2021 om 16:58

Newcastle United gaat alles op alles zetten om Erik ten Hag los te weken bij Ajax. Dat meldt The Daily Mail, een Engelse boulevardkrant. The Magpies zouden een astronomisch salaris van dertien miljoen euero per jaar willen bieden.

Newcastle werd onlangs overgenomen door een Saoedische investeringsmaatschappij die geleid wordt door de kroonprins van dat land. Geld is derhalve geen issue meer en dus wil de club de juiste mensen op de juiste positie neer gaan zetten. Volgens The Daily Mail moet Ten Hag de nieuwe trainer worden en is Newcastle bereid om elf miljoen pond per jaar als salaris te betalen om de Tukker weg te lokken bij Ajax. Dat is omgerekend zo'n dertien miljoen euro.

Dat zou hem in één klap de op twee na best betaalde manager van de Premier League maken. Alleen Jürgen Klopp en Pep Guardiola ontvangen meer op jaarbasis, maar de krant schrijft dat Ten Hag niet zeker weet of hij het risico wil nemen. Ajax verlaten voor Newcastle, dat op dit moment de nummer negentien van de Premier League is, is een kansberekening die de Tukker wellicht niet wil maken. Als hij nog even wacht, staan de Europese topclubs misschien wel voor hem in de rij.

Naast Ten Hag worden ook Roberto Martinez (bondscoach België), Frank Lampard, Paulo Fonseca en Lucien Favre (allen werkloos) in verband gebracht met de vacature. Interim-manager Graeme Jones neemt voorlopig de honneurs waar. Hij debuteerde afgelopen weekend met een gelijkspel tegen Crystal Palace (1-1).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws