Leeuwinnen hebben het erg lastig tegen Wit-Rusland, maar maken geen fout

26-10-2021 21:51
8

De Oranje Leeuwinnen hadden het gigantisch lastig met Wit-Rusland, maar mogen op bezoek in Oost-Europa wél drie punten bijschrijven. Pas in de laatste fase van de wedstrijd wisten de dames het verschil te maken: 0-2.

De eerste helft tussen Wit-Rusland en Oranje was er eentje om heel snel weer te vergeten. Het spel van beide ploegen was niet om over naar huis te schrijven. De Leeuwinnen haalden niet hun gebruikelijke niveau en Wit-Rusland was niet van plan om actief op zoek te gaan naar een treffer.

Na de rust bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde en had Oranje de nodige moeite om het net te vinden. Het was Lieke Martens die na ongeveer 70 minuten de eerste van de avond maakte. De aanvalster van FC Barcelona krulde de bal lekker in de kruising.

Daarmee was het verweer van Wit-Rusland gebroken. Een aantal minuten later besliste Daniëlle van de Donk de wedstrijd door de 0-2 tegen de touwen te koppen. Door de overwinning heeft Oranje de koppositie in Groep C van de WK-kwalificatie stevig in handen. Het elftal van bondscoach Mark Parsons heeft tien punten verzameld uit vier wedstrijden. Dat zijn er vier meer dan IJsland, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.