Bondscoach Parsons wil veranderingen in vrouwenvoetbal: 'Dit is voor niemand goed'

Bondscoach Parsons wil veranderingen in vrouwenvoetbal: 'Dit is voor niemand goed'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 07:30wo 27-10-2021 om 07:30

Mark Parsons pleit voor veranderingen in het vrouwenvoetbal. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen wil dat het kwalificatiesysteem voor het EK en WK op de schop gaat.

Dinsdagavond wonnen de Nederlandse vrouwen met 0-2 van Wit-Rusland. De wedstrijd was slaapverwekkend en Parsons kan het zich voorstellen dat mensen de wedstrijd niet af hebben gekeken. "Natuurlijk begrijp ik dat", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Maar elke minuut dat we samen zijn, moeten we benutten. We speelden de laatste tien minuten voor rust zwak, dat realiseerden de meiden zich ook in de rust."

In deze WK-kwalificatiecyclus zijn grote verschillen te zien tussen landen. Zo wonnen de Leeuwinnen al met 0-8 van Cyprus en eindigden een aantal duels in 10-0. Parsons wil daardoor dat er iets verandert. "Het is voor niemand goed om dit soort wedstrijden te spelen. Als je naar het huidige kwalificatiesysteem kijkt, dan kunnen we concluderen dat we de opzet moeten verbeteren."

"Hoe krijg je de boel weer in balans?", vraagt Parsons zich vervolgens hardop af. "Het zou toch mogelijk moeten zijn om een opzet te bedenken waarbij zowel de beteren tegen elkaar spelen als de zwakkeren? Dat slaat ergens op. Als dat lukt, wint iedereen. Dát moet het doel zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws