Groot nieuws uit Rotterdam: algemeen directeur Koevermans stapt op na incidenten

Groot nieuws uit Rotterdam: algemeen directeur Koevermans stapt op na incidenten

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 08:31wo 27-10-2021 om 08:31

Laatste update: woensdag 27 oktober 2021 om 13:29wo 27-10-2021 om 13:29

Algemeen directeur Mark Koevermans stapt per 1 december op bij Feyenoord. De 53-jarige directeur vertrekt vanwege een reeks incidenten, waardoor hij niet meer vrij zijn werk kan uitvoeren.

De Feyenoord-aanhang had het in de laatste maanden een aantal keer gemunt op Koevermans. Zo belaagden fans de woning van de Feyenoord-directeur een aantal maanden geleden. Dat lijkt nu ook de oorzaak van de exit van Koevermans. 'Hoofdreden van zijn vertrek is dat hij na een reeks van incidenten niet langer het gevoel heeft goed te kunnen functioneren en beslissingen te kunnen nemen, zonder zich af te vragen of dit impact zal hebben op de veiligheidssituatie van hem en zijn gezin', schrijft Feyenoord op zijn website.

Koevermans reageert vervolgens zelf op zijn exit. "Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart", stelt hij. "Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag (woensdag, red.) geen fijne dag voor mij."

"Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen, maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega’s en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen", stelt Koevermans.

Momenteel is Koevermans een kleine twee jaar werkzaam als algemeen directeur bij Feyenoord. Hij zal nog een ruime maand actief zijn in Rotterdam, voordat hij definitief vertrekt. Later op woensdag geven voorzitter van de Raad van Commissarissen Toon van Bodegom en vicevoorzitter Gérard Moussault een persconferentie, om de exit van Koevermans verder toe te lichten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws