De Vrij en bankzitter Dumfries zien genadeloze tackle bij regelmatige Inter-zege

De Vrij en bankzitter Dumfries zien genadeloze tackle bij regelmatige Inter-zege

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 22:38wo 27-10-2021 om 22:38

Internazionale moet dit seizoen alle zeilen bijzetten om zijn Serie A-titel te prolongeren, maar blijft in ieder geval the best of the rest achter koplopers AC Milan en Napoli. De Nerazzurri maakten midweeks geen fout tegen middenmoter Empoli.

Trainer Simone Inzaghi had uiteraard weer een plekje voor Stefan de Vrij ingeruimd, maar liet Denzel Dumfries buiten de basis na diens weinig overtuigende invalbeurt in de kraker tegen Juventus. De rechtsback kwam uiteindelijk helemaal niet meer van de bank af en zag Inter na ruim een half uur op scoren komen. Danilo D'Ambrosio onderbrak een aanval van Empoli, sprintte direct naar voren en kopte subtiel raak uit een voorzet van Alexis Sánchez: 0-1.

Na rust viel de wedstrijd al snel in een beslissende plooi, met dank aan Sameule Ricci. De middenvelder stopte met Nicolò Barella af met een bruuske tackle en kon meteen inrukken met een directe rode kaart. Ruim een kwartier later zorgde Federico Dimarco met een intikker voor de definitieve nekslag: 0-2.

Inter komt na tien wedstrijden op 21 punten, zeven minder dan koploper en aartsrivaal AC Milan. Nummer twee Napoli heeft vier punten marge, maar speelt donderdag nog tegen Bologna.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws