'Wat Vitesse hier in Zwolle 60 minuten deed, lukte ons bij PSV niet één minuut'

'Wat Vitesse hier in Zwolle 60 minuten deed, lukte ons bij PSV niet één minuut'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 19:20do 28-10-2021 om 19:20

PEC Zwolle boekte zaterdag zijn eerste zege van het Eredivisie-seizoen en bekerde dinsdag door na een 4-1 zege op De Graafschap. Trainer Art Langeler merkt tot zijn genoegen dat de sfeer bij PEC eindelijk om begint te slaan.

Volgens Langeler is het leven van voetballers en trainers 'best simpel', laat de trainer weten via de officiële PEC-kanalen. 'Verliezen houdt in: een kloteweek met gezeur, negativisme en chagrijn. Winnen houdt in dat iedereen positief is, er reikhalzend naar de volgende wedstrijd wordt uitgekeken en iedereen fluitend door het stadion loopt. Sinds de voorbereiding is dit de eerste week dat het laatste het geval is en ik moet zeggen: dat bevalt heel goed', aldus Langeler in zijn rubriek Art schrijft.

PEC heeft in de competitie vertrouwen getankt door PSV tot het uiterste te dwingen en door Heracles te verslaan. 'Het lukte ons alleen niet dit goed uit te spelen', baalt Langeler echter van de 3-1 nederlaag in Eindhoven, nadat PEC bijna de hele wedstrijd voor had gestaan. 'Toen de 1-1 viel, waren we niet in staat om ons te hergroeperen. Wat Vitesse hier in Zwolle zestig minuten deed, lukte ons nog geen één minuut; de wedstrijd doodmaken, vertragen en temporiseren. Erg jammer want een punt meenemen uit Eindhoven was geweldig geweest. De winst tegen Heracles maakte echter veel goed.'

Voordat er weer een interlandperiode aanbreekt, krijgt PEC nog twee kansen om de goede lijn door te trekken en van de laatste plek in de Eredivisie af te komen. Zaterdag staat een uitwedstrijd tegen AZ op de planning, op 6 november komt SC Cambuur naar Zwolle.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat PEC Zwolle nog aan degradatie ontsnappen dit seizoen?

Ja
47%
Nee
53%
(768 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws