Advocaten reageren op Labyad-zaak: 'Ik ga ook contact leggen met Ajax'

Advocaten reageren op Labyad-zaak: 'Ik ga ook contact leggen met Ajax'

29-10-2021 17:30
69

De advocaat van Zakaria Labyad zegt dat de aannemer die de voetballer beschuldigt van mishandeling bewust de media opzoekt. Zij verwijst naar het Openbaar Ministerie en de rechter.

Vrijdag werd bekend dat Labyad in een zaak is verwikkeld waarin hij en zijn familie van mishandeling beschuldigd worden. Een aannemer uit Haarlem zou daarvan het slachtoffer zijn geworden. De advocaat van de Ajacied, mr. Mariëlle van Essen, heeft tegenover De Telegraaf een statement afgegeven.

"Cliënt betreurt het dat de aannemer de media op zoekt voor een geschil dat reeds in onderzoek is bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak, ook wat betreft de rol van de aannemer zelf waartegen een aangifte loopt", valt daarin te lezen. "De heer heeft hiermee kennelijk geen ander doel dan het beschadigen van de eer en goede naam van cliënt. Wij laten de inhoudelijke discussie graag waar deze hoort en dat is bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak."

De juridisch adviseur van het stukadoorsbedrijf waar de aannemer werkt heeft ook gereageerd. "Ik kan bevestigen dat mijn cliënt, op basis van het advies van zijn voormalige advocaat, aangifte tegen de heer Labyad en zijn vader heeft gedaan wegens onder meer zware mishandeling. Ik zal korte termijn hierover ook contact gaan leggen met Ajax. Voor het overige zie ik thans geen aanleiding om op de inhoudsloze reactie van de advocaat van de heer Labyad te reageren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!