'Ik zal Feyenoord zeker even opzoeken, ben dankbaar voor de hulp die ik kreeg'

'Ik zal Feyenoord zeker even opzoeken, ben dankbaar voor de hulp die ik kreeg'

30-10-2021 11:31
9

Ian Smeulers is Feyenoord dankbaar. Het contract van de 21-jarige verdediger werd na vorig seizoen niet verlengd door de Stadionclub, maar hij mocht aan het begin van het nieuwe seizoen 'gewoon' meetrainen. Mede daardoor verkeert Smeulers nu in goede vorm.

Smeulers tekende twee maanden geleden bij het Noorse Sandefjord. De linksback was echter ook enkele weken clubloos. Toen bood Feyenoord hem de helpende hand. "Ik ben Feyenoord dankbaar dat ik in de voorbereiding op dit seizoen met het Jong-team mee mocht blijven trainen", vertelt hij tegenover ELF Voetbal. "Anders had ik de afgelopen weken absoluut niet zo'n reeks neer kunnen zetten."

Al snel speelde Smeulers zich namelijk in de basis bij zijn nieuwe club. Hij had echter ook andere mogelijkheden. "Er kwamen in die periode opties op mijn pad, maar ik wilde graag in een hoogste divisie actief blijven", stelt hij. "Ik had keuzes in de Keuken Kampioen Divisie of uit landen die me niet aanspraken. Ik besefte dat ik een risico nam door langer te wachten, maar gelukkig is alles uitstekend uitgevallen. Ook al moest ik enorm snel schakelen."

Tussen december en januari heeft Smeulers vakantie, omdat het Noorse voetbalseizoen dan afgelopen is. Hij is vastbesloten om dan een bezoek te brengen aan zijn oude club. "Ik zal Feyenoord in die tussenliggende periode zeker even opzoeken. Ik heb daar vanaf mijn vijfde rondgelopen. Dat vergeet ik nooit meer. Ik ben ze dankbaar voor de hulp die ze me altijd geboden hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s