Van Ginkel ziet Vinícius exploderen: Dit had ik nog niet op de training gezien

Van Ginkel ziet Vinícius exploderen: "Dit had ik nog niet op de training gezien"

30-10-2021 18:49
27

PSV-aanvoerder Marco van Ginkel is blij voor ploeggenoot Carlos Vinícius. De Braziliaan beleefde een valse start in Eindhoven, maar heeft in zijn tiende wedstrijd eindelijk de ban gebroken: mede dankzij twee goals van Vinícius won PSV zaterdag met 5-2 van FC Twente.

Bij rust stond het nog 2-2, maar PSV liep daarna in rap tempo uit naar 5-2. "Je gaat toch een beetje denken: dit gaat ons niet weer overkomen. Maar in de tweede helft ben je heel effectief: een paar goede goals, spitsen die allemaal een goal maken."

Yorbe Vertessen, Eran Zahavi én Vinícius kwamen namelijk tot scoren. "Hij heeft natuurlijk nog niet heel veel gespeeld, maar vandaag (zaterdag, red.) mocht hij het weer proberen en je ziet wel dat hij een bepaalde kwaliteit heeft. Hij maakt een paar goals, dat is alleen maar goed voor het zelfvertrouwen. Hopelijk volgen er nog veel meer."

Toen de eerste er eenmaal zit, viel er zichtbaar een last van Vinícius' schouders: de Braziliaan trapte uit pure ontlading tegen de doelpaal en schreeuwde het uit. "Dit had ik nog niet op de training gezien", lacht Van Ginkel desgevraagd. "Zo zie je maar dat hij ermee bezig is, een spits wil altijd goals maken. Er zat blijdschap achter, laat ik het zo zeggen..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s