Harde conclusies bij 'dramatisch' FC Groningen: 'We kunnen niet meedoen'

Harde conclusies bij 'dramatisch' FC Groningen: 'We kunnen niet meedoen'

31-10-2021 18:46
48

FC Groningen likt de wonden na de kansloze nederlaag bij promovendus NEC (3-0). Danny Buijs trekt na afloop een aantal harde conclusies.

Buijs spreekt voor de camera van ESPN van een 'dik verdiende nederlaag'. "We hebben heel slecht verdedigd." De trainer noemt de eerste tegengoal typerend: aanvoerder Mohamed El Hankouri speelde de bal belabberd terug op keeper Peter Leeuwenburgh, die ook niet vrijuit ging. NEC-spits Ali Akman pakte het cadeautje gewillig uit. "Als je ziet hoe we het weggeven...", treurt Buijs.

De wisselvalligheid van Groningen valt volgens de trainer terug te leiden naar het gebrek aan ervaring binnen zijn ploeg. "Dat gaat voor ons nog een hele tijd blijven. Wij gaan geen enkele wedstrijd makkelijk winnen. Ik maak me nu nog geen zorgen, maar de feiten zijn de feiten. Wij hoeven nu niet na te denken over de subtop of het linkerrijtje."

'Kan niet in paar weken tijd'
Bij RTV Noord spreekt Buijs woorden van gelijke strekking. "In een paar weken tijd kunnen wij geen soepel draaiend elftal neerzetten, dat kan meedoen in de top-zeven. Je moet realistisch blijven, hoe vervelend en pijnlijk dat soms ook is..." Leeuwenburgh spreekt bij ESPN van een 'dramatische' prestatie. "Groningen-onwaardig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie