Willem II is klaar met kleine groep 'supporters': 'Een zeer kwalijke zaak'

Willem II is klaar met kleine groep 'supporters': 'Een zeer kwalijke zaak'

01-11-2021 18:02
82

Willem II heeft zich in een uitgebreid statement op de clubwebsite teleurgesteld uitgelaten in de richting van een klein gedeelte van de eigen aanhang, die de laatste tijd steeds vaker uit zijn op 'verbale en fysieke confrontaties met andere supporters'. De club uit Tilburg heeft inmiddels twaalf stadionverboden uitgedeeld.

'Tot verbazing en verdriet nemen wij waar dat met name rondom de uitwedstrijden tegen RKC Waalwijk, FC Twente en FC Utrecht een kleine minderheid enkel uit lijkt te zijn op het aanbrengen van vernielingen en het zoeken van verbale en fysieke confrontaties met andere supporters, veiligheidsmedewerkers en vrijwilligers van zowel Willem II als de te bezoeken clubs', zo begint Willem II het statement.

De kleine groep met 'fans' verpesten het voor de mensen die willen genieten van een goede pot voetbal. Supporters denken erover na om niet meer mee te gaan naar uitwedstrijden, terwijl beveiligers van de thuisclub zich geïntimideerd voelen en daarom stoppen. Willem II noemt het 'een zeer kwalijke zaak'.

'Wij accepteren dit gedrag niet. Daarom hebben als gevolg van de ongeregeldheden rondom de genoemde wedstrijden diverse personen stadionverboden gekregen', zo valt er te lezen. 'Ook naar aanleiding van enkele incidenten bij thuiswedstrijden zijn stadionverboden opgelegd. Het gaat in totaal om twaalf stadionverboden. Meer verboden zijn niet uitgesloten.'