IJslander (28) met succes gereanimeerd na hartstilstand tijdens wedstrijd

IJslander (28) met succes gereanimeerd na hartstilstand tijdens wedstrijd

02-11-2021 10:53
13

Een wedstrijd in de Noorse tweede divisie is opgeschrikt door een naar incident. Emil Pálsson, een IJslander die voor Sogndal speelt, kreeg een hartstilstand tijdens de wedstrijd. Hij is succesvol gereanimeerd.

De 28-jarige middenvelder zakte na twaalf minuten spelen in de thuiswedstrijd tegen Stjordals-Blink in elkaar. De wedstrijd werd meteen gestaakt en het publiek moest het stadion direct verlaten. Pálsson werd gereanimeerd en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Naar omstandigheden maakt hij het goed.

Het is nog onduidelijk hoe lang de IJslander in het ziekenhuis zal moeten blijven, maar Geir Inge Heggestad, bestuurslid van Sogndal, kan in ieder geval al zeggen dat de situatie er positief uit ziet. "Gelukkig is het goed afgelopen", liet hij weten aan de Noorse omroep TV2.

Pálsson speelde één interland voor IJsland en wordt op dit moment door Sarpsborg verhuurd aan Sogndal. Hij speelt daar samen met Renze Fij, een Nederlandse keeper die eerder bij Heracles Almelo en FC Dordrecht onder contract stond. Wanneer de middenvelder eventueel zijn rentree zou kunnen maken, is nog niet duidelijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s