AZ wint opnieuw van CFR Cluj en zet grote stap richting overwintering

04-11-2021 20:34
28

AZ heeft donderdagavond een reuzenstap gezet richting de volgende ronde van de Conference League. Het Roemeense CFR Cluj werd met 2-0 verslagen. Albert Gudmundsson was de matchwinner, maar zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn wedstrijd.

AZ had in Roemenië alle moeite om Cluj, dat onderaan staat in Groep D, van zich af te schudden. Een vroege treffer van Jesper Karlsson bleek uiteindelijk genoeg. Ook in het eigen AFAS Stadion kreeg de ploeg van Pascal Jansen het allesbehalve cadeau.

Met het nodige geluk kwam AZ na vijf minuten spelen op voorsprong. Gudmundsson scoorde, maar raakte de bal wel met zijn arm. Door het ontbreken van de VAR telde de treffer. Gudmundsson had AZ na ruim twintig minuten op 2-0 moeten zetten, maar in kansrijke positie gleed hij de bal naast. Bij Cluj vielen vooral de snoeiharde overtredingen op. Aanvaller Denis Alibec kegelde Pantelis Hatzidiakos hard onderuit, maar kreeg slechts geel.

AZ was vroeg in de tweede helft niet daadkrachtig genoeg om de wedstrijd in het slot te gooien en daardoor mocht Cluj lang hopen op een resultaat in Alkmaar. Gudmundsson miste in de eerste helft al een grote kans en liet ook in de slotfase na om te scoren. Kort daarna ontsnapte AZ toen Ciprian Deac de paal raakte, maar daarna volgde alsnog een zucht van verlichting toen Vangelis Pavlidis de 2-0 maakte. werd het duel eindelijk beslist door Vangelis Pavlidis.

Met nog twee wedstrijden te gaan kan AZ de volgende ronde bijna niet meer mislopen, tenzij er hele gekke dingen gebeuren. Randers FC en Jablonec, die met 2-2 gelijkspeelden, nemen het nog tegen AZ op.