Van Wolfswinkel filosofeert alvast over 'oude dorpsclub': 'Maar nog niet afbouwen'

Van Wolfswinkel filosofeert alvast over 'oude dorpsclub': 'Maar nog niet afbouwen'

05-11-2021 09:19 Laatste update: 09:52
18

Ricky van Wolfswinkel heeft in dertien jaar profvoetbal de nodige verhitte derby's meegemaakt. De 32-jarige spits uit Woudenberg kan vrijdagavond weer een burenruzie aan zijn lijstje toevoegen, als hij met FC Twente Heracles Almelo ontvangt.

Van Wolfswinkel debuteerde in 2008 als prof bij Vitesse en speelde later ook in Portugal, Engeland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Daar deed hij de nodige ervaring op als het gaat om derby's, vertelt hij aan de NOS. "Met Vitesse tegen NEC, met Real Betis tegen Sevilla en met Saint-Étienne tegen Olympique Lyonnais. Maar Utrecht tegen Ajax doet daar qua sentiment ook niets voor onder. En de allermooiste, die was met Sporting tegen Benfica", somt hij op. "Twee van zulke gigantische clubs op nog geen kilometer van elkaar in de stad, dat maakt het extra intensief. Met mensen op de tribune die in het dagelijks leven collega's zijn, maar in het stadion ineens de grootste rivalen."

Wedden

Meer odds

De spits heeft dus al de nodige ervaring in de tas zitten en werd in zijn tijd bij FC Basel getroffen door een aneurysma in zijn hersenen, maar denkt voorlopig nog niet aan stoppen. "Ik heb het nu achter me gelaten. Ik voel me weer vrij, ben nergens meer bang voor", laat hij weten. "Als ik hier later ooit terugkeer bij mijn oude dorpsclub (vv Woudenberg, red.), schuif ik in het veld misschien een paar linies naar achteren. Maar voorlopig denk ik nog niet aan afbouwen en kan ik nog wel even mee als aanvaller. Ik ben vooral ook blij dat ik lekker kan voetballen, weer elke dag kan doen wat ik leuk vind."

FC Twente begint vrijdag als nummer tien van de Eredivisie aan de wedstrijd tegen nummer dertien Heracles Almelo. De aftrap in de Grolsch Veste is om 20.00 uur.