Van Schaik (NEC) denkt over bouw van noodstadion: 'Hebben aanvraag gedaan'

Van Schaik (NEC) denkt over bouw van noodstadion: 'Hebben aanvraag gedaan'

05-11-2021 15:15
60

Algemeen directeur Wilco van Schaik sluit niet uit dat NEC een noodstadion gaat bouwen. De Nijmegenaren treffen daar zelfs al de eerste voorbereidingen voor. Dat heeft alles te maken met de huidige staat van het Goffertstadion, waar nu onderzoek naar gedaan wordt.

Eerder op vrijdag werd bekend dat NEC in ieder geval tot de winterstop geen supporters mag ontvangen in zijn eigen onderkomen. In het beste geval kan de club in januari weer voor gevulde tribunes spelen in De Goffert. In gesprek met ESPN wordt Van Schaik gevraagd naar het horrorscenario. "Het worst case scenario is dat we in februari horen dat het stadion helemaal niet meer toegankelijk is en dat we het stadion moeten repareren of vervangen", antwoordt de directeur.

"Als je dat moet doen, ben je langer bezig. Dan kun je misschien een heel seizoen niet spelen", stelt Van Schaik. "Daarom hebben we ook een aanvraag gedaan bij binnen- en buitenlandse partijen die een noodstadion kunnen bouwen, waar tien- tot twaalfduizend mensen in kunnen."

Het NEC-stadion wordt nu onderzocht na de instorting van een tribune bij de Gelderse derby. De eerste fase van dat onderzoek is nu afgerond. Daaruit zijn twee redenen voor de ineenstorting naar boven gekomen: de belasting was door springende Vitesse-fans groter dan was berekend voor dat tribunedeel. Ook zijn er bij de bouw van de tribune fouten gemaakt.