RB Leipzig wilde Brobbey liever niet afstaan aan KNVB, maar trekt aan kortste eind

RB Leipzig wilde Brobbey liever niet afstaan aan KNVB, maar trekt aan kortste eind

07-11-2021 12:40 Laatste update: 12:47
37

RB Leipzig laat Brian Brobbey met lichte tegenzin naar Jong Oranje vertrekken. De club had de spits liever in Duitsland gehouden, maar is verplicht om hem af te staan.

Leipzig-trainer Jesse Marsch vindt dat Brobbey, die net terug is van een blessure, beter vlieguren kan maken in Duitsland dan dat hij met Jong Oranje wedstrijden speelt tegen Jong Bulgarije en Jong Gibraltar. De club uit de Bundesliga is daarover in gesprek geweest met de KNVB, maar trekt uiteindelijk aan het kortste eind.

Wedden

Meer odds

Een woordvoerder van de KNVB zegt dat Brobbey zich dinsdag 'gewoon zal melden' in Zeist. Dan komen de spelers van Jong Oranje bij elkaar voor de voorbereiding op de wedstrijden tegen Jong Bulgarije (vrijdag 12 november, thuis) en Jong Gibraltar (maandag 15 november, uit).

Ondanks een moeizame start heeft Leipzig-trainer Marsch nog het volste vertrouwen in Brobbey, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Ajax. De spits speelde slechts 37 minuten in de Bundesliga en is er nog niet in geslaagd om zijn stempel te drukken. Zaterdag zat Brobbey negentig minuten op de bank tegen Borussia Dortmund.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)