El Ghazi doet stof opwaaien in Engeland: 'Stop alsjeblieft'

El Ghazi doet stof opwaaien in Engeland: 'Stop alsjeblieft'

06-11-2021 10:15
43

Aston Villa verloor vrijdagavond voor de vijfde keer op rij in de Premier League. Een negatieve hoofdrol was weggelegd voor Anwar El Ghazi, die van geluk mocht spreken dat hij niet met een rode kaart van het veld gestuurd werd.

El Ghazi is één van de spelers die het gemis van de naar Manchester City vertrokken Jack Grealish op moet vangen bij Aston Villa, maar tegen Southampton liet de Nederlander zijn kwaliteiten niet zien. Hij pakte al vroeg in de wedstrijd geel en maakte daarna de nodige overtredingen. El Ghazi maakte zelfs een schwalbe in het strafschopgebied van Southampton, maar stond snel weer op en voorkwam daarmee een tweede gele kaart.

"Stop alsjeblieft met overtredingen maken en blijf op het veld", zo vertelde analist Jamie Redknapp in de rust van de wedstrijd. The Telegraph is minder mild voor El Ghazi. 'De start was een nachtmerrie voor Aston Villa, zo mochten van geluk spreken dat scheidsrechter Andy Madley El Ghazi geen tweede gele kaart gaf voor een hersenloze overtreding op Livramento', zo valt er te lezen. 'Een paar minuten voor rust nam hij nog een onnozele beslissing door te gaan liggen in het strafschopgebied. Hasenhüttl was woedend, maar Southampton was nog verbaasder dat El Ghazi in de tweede helft gewoon weer op het veld stond.'