Norwich City grijpt op curieus moment in en ontslaat manager na eerste zege

Norwich City grijpt op curieus moment in en ontslaat manager na eerste zege

Norwich heeft zaterdag voor alweer het vierde trainersontslag van het Premier League-seizoen getekend. Na Xisco Muñoz (Watford), Steve Bruce (Newcastle United) en Nuno Espírito Santo (Tottenham Hotspur) is Daniel Farke de volgende manager die is bedankt voor bewezen diensten.

De hekkensluiter van Engeland had eerder op de zaterdag nochtans zijn eerste zege van het seizoen geboekt tegen Brentford. "Het was geen gemakkelijke beslissing om te nemen, maar we moeten altijd blijven kijken naar wat het beste is voor onze club", laat sportief directeur Stuart Webber weten via de clubkanalen van The Canaries. "Ik weet hoe vastberaden Daniel en zijn staf zijn, maar wij vonden dat dit het moment was waarop we in moesten grijpen, met het oog op handhaving in de Premier League. Heel Norwich City zal Farke en zijn staf voor eeuwig dankbaar zijn voor wat ze betekend hebben voor de club."

De 45-jarige Duitser was namelijk al sinds 2017 in functie en heeft ruim tweehonderd duels van Norwich City gecoacht. In 2019 én 2021 leidde hij Tim Krul en de zijnen naar de titel in het Championship, tussendoor degradeerde Norwich uit de Premier League en ook dit seizoen bivakkeert men onder de streep.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s