De Ligt houdt zich staande tegen talentvolle spits: 'Totaal onschadelijk gemaakt'

De Ligt houdt zich staande tegen talentvolle spits: 'Totaal onschadelijk gemaakt'

06-11-2021 21:32 Laatste update: 22:03
Serie A 53 Reacties

Matthijs de Ligt kan terugkijken op een sterk optreden tegen Fiorentina. De Nederlander vormde het centrum van de Juventus-defensie met Daniele Rugani. Het duo maakte de gevaarlijke Dusan Vlahovic onschadelijk.

Juventus won dankzij een goal van Juan Cuardrado in extremis met 1-0 van Fiorentina. De Colombiaan krijgt in de Italiaanse media de credits voor de zege, al blijft de rol van De Ligt ook niet onbesproken. Tutto Mercato beoordeelt de Nederlandse verdediger met een 6,5. 'Hij heeft de gevaarlijke Vlahovic onschadelijk gemaakt. Dat is genoeg', blijft Tutto bescheiden.

Calcio Mercato deelt een 7 uit aan De Ligt en spreekt van 'een superstart' van de Nederlander, die zijn directe tegenstander geen centimeter ruimte gaf om in zijn spel te komen. Juventus-coach Massimiliano Allegri spreekt ook zijn vertrouwen uit in De Ligt, na afloop van de wedstrijd. De Italiaan zag hoe de ex-Ajacied zijn partner Rugani - die vrijwel nooit speelt - bij de hand nam tegen Fiorentina.

"Onze twee centrale verdedigers hebben uitstekend gespeeld tegen Vlahovic, wat niet gemakkelijk was. Ze hebben alle duels gewonnen, wat belangrijk was voor het verloop van de wedstrijd", doelt Allegri in de media op het feit dat Juventus geen tegentreffer hoefde te incasseren. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s