'Stadion Feijenoord plant topoverleg en wil hoop op nieuw stadion niet opgeven'

7 november 2021 om 09:15

Stadion Feijenoord is nog niet klaar om de gesprekken over een nieuw voetbalstadion in Rotterdam-Zuid stop te zetten. Afgelopen zaterdag werd nog bekend dat Feyenoord zelf geen vertrouwen meer had in de komst van een nieuwe Kuip.

De hoog opgelopen bouwkosten zouden voor de club reden zijn geweest om de stekker uit het zogenaamde 'Feyenoord City-project' te trekken. Er was een bepaald kostenplafond vastgesteld en omdat de bouw meer zou moeten kosten dan dat bedrag, besloot Feyenoord ermee op te houden.

Stadion Feijenoord, dat een aparte deelnemende partij in het eventuele nieuwe stadion is, geeft de hoop echter nog niet op. Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord, zegt tegen RTV Rijnmond dat er in het stadion topoverleg gaat worden gevoerd om te kijken of er toch nog een oplossing mogelijk is voor het project.

De actuele omstandigheden op de bouwmarkt en dan vooral de stijgende prijzen zouden dan geen struikelblok hoeven te zijn. "Zodra hierover conclusies zijn getrokken, komt Stadion Feijenoord naar buiten met de aanpak voor het nieuwe stadion", laat de stadiondirecteur optekenen.