MVV kan Den Bosch mogelijk geen uitvak bieden: 'Roda-aanhang heeft alles gesloopt'

MVV kan Den Bosch mogelijk geen uitvak bieden: 'Roda-aanhang heeft alles gesloopt'

08-11-2021 13:30
53

Supporters van MVV die een kaartje hadden gekocht voor de gestaakte thuiswedstrijd tegen Roda JC, mogen gratis naar binnen wanneer FC Den Bosch op bezoek komt. Of er ook uitsupporters bij aanwezig kunnen zijn, is echter nog maar de vraag.

Iedereen die een los kaartje voor de derby tegen Roda had gekocht, mag op maandag 15 november gratis naar binnen wanneer MVV het in de eigen Geusselt opneemt tegen Den Bosch. Het gaat om ongeveer 3500 mensen die zonder te betalen naar binnen kunnen. 'Omdat wij overtuigd zijn van de positieve kracht van De Geusselt en de goede bedoelingen van bijna alle supporters pakken wij als MVV extra uit naar alle goedwillenden die de clubkleuren een warm hart toedragen', valt er te lezen op de website van de Maastrichtenaren.

Of daar ook fans van Den Bosch bij kunnen zijn, is echter nog maar de vraag. "Alle voorzieningen in het uitvak zijn door de aanhangers van Roda JC namelijk grondig gesloopt", zegt een woordvoerder van MVV tegen het ANP. "En met grondig bedoel ik ook echt grondig. Zelfs de leidingen zijn uit de muur getrokken. Het is alsof er een bom is ontploft." Het Maastrichtse uitvak is pas weer toegankelijk als alle voorzieningen zijn gerepareerd en het is nog niet duidelijk of dat voor volgende week maandag zal lukken.

Als er relschoppers naar de wedstrijd tegen Den Bosch komen, hebben ze volgens MVV een groot probleem. Ze zouden dus in theorie gratis de wedstrijd kunnen bezoeken, maar de woordvoerder van de Sterrendragers geeft aan dat ze 'de klos zijn' als ze herkend worden door veiligheidsmensen van MVV. Die hebben alle camerabeelden al bekeken.