Drie spelers haken af bij Oranje: geen Timber, Drommel en Berghuis voor Van Gaal

Drie spelers haken af bij Oranje: geen Timber, Drommel en Berghuis voor Van Gaal

08-11-2021 18:36 Laatste update: 18:50
157

Louis van Gaal kan de komende interlandperiode niet beschikken over Jurriën Timber, Steven Berghuis en Joël Drommel. Berghuis en Timber zijn niet fit, Drommel is ziek .

Dat meldt de KNVB. Jasper Cillessen, Devyne Rensch en Steven Bergwijn zijn opgeroepen als vervangers. Cillessen, Rensch en Bergwijn melden zich dinsdag voor het eerst bij de Oranje-selectie om mee te gaan trainen. Vooral de terugkeer van Cillessen is een opvallende: Van Gaal haalt hem terug bij de Oranje-selectie, nadat Frank de Boer hem buiten de EK-selectie liet. 

Nederland speelt zaterdag 13 november in Podgorica tegen Montenegro. De aftrap bij dat duel is om 20.45 uur. Dinsdag 16 november staat de belangrijke wedstrijd tegen Noorwegen op het programma. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in een uitverkochte Kuip.

Oranje staat op het moment eerste in Groep G van de WK-kwalificatiereeks. Met acht gespeelde wedstrijden en negentien punten staan de mannen van Van Gaal twee punten voor op directe concurrent Noorwegen, dat voor de wedstrijd tegen Nederland nog speelt tegen Letland.