Van Stee duidelijk na miljoenenklapper Sparta: 'Geld niet morgen op onze rekening'

Van Stee duidelijk na miljoenenklapper Sparta: 'Geld niet morgen op onze rekening'

09-11-2021 15:42
28

Technisch directeur Henk van Stee benadrukt dat Sparta geen legio aan spelers binnen zal halen na de miljoenentransfer van Maduka Okoye. De Rotterdammers krijgen naar verluidt zeven miljoen euro voor de goalie, maar die transfersom zal in verschillende termijnen betaald worden.

Maandagavond maakte Sparta bekend dat Okoye naar het Engelse Watford vertrekt. "Ik had eigenlijk verwacht dat het niet zou gebeuren", zegt Van Stee tegenover RTV Rijmond. "Uiteindelijk is Watford toch overstag gegaan, daar ben ik wel blij mee."

"Maar het is niet zo dat wij de transfersom morgen op onze rekening hebben staan", is Van Stee duidelijk. "Tegenwoordig worden betalingen gespreid in de voetballerij. Daar wordt intern naar gekeken. Er is wel een bedrag vrijgemaakt om spelers mee aan te trekken. Ik ga niet zeggen welk bedrag dat is."

"Maar we moeten wel spelers halen die ons beter maken", gaat de Sparta-directeur verder. "We moeten geen spelers kopen om het kopen, wat in het verleden wel gedaan is. Dat heeft veel consequenties."