Kwakman verbaasd na persconferentie: 'Ik vond het een gekke uitleg van Van Gaal'

Kwakman verbaasd na persconferentie: 'Ik vond het een gekke uitleg van Van Gaal'

09-11-2021 23:52
37

Kees Kwakman vond de uitleg van Louis van Gaal voor het selecteren van Devyne Rensch 'gek'. De analist van ESPN denkt dat de Ajax-verdediger bij Oranje zit omdat Van Gaal fan is van hem.

Rensch moest zich melden bij Oranje doordat teamgenoot Jurriën Timber licht geblesseerd is geraakt. Eerstgenoemde speelt echter amper bij Ajax, terwijl Van Gaal dat een belangrijke reden vindt om spelers niet te selecteren. Op de persconferentie legde de bondscoach uit waarom hij Rensch toch oproept. "Ik denk dat de filosofie van Van Gaal niet meer past in deze tijd, omdat de tendens is dat er veel meer gerouleerd wordt. Veltman en Karsdorp? Dat zijn nu geen opties"

"Ik vond het een gekke uitleg", reageert Kwakman bij Voetbalpraat op de woorden van Van Gaal. "Volgens mij is hij gewoon groot fan van Rensch en wil hij hem er heel graag bij hebben."

Vervolgens vraagt Kwakman zich af waarom Joël Veltman niet geselecteerd is. Verslaggever Christian Willaert denkt dat het met 'de dynamiek' te maken heeft. "Veltman die de dynamiek verstoort? Dat lijkt me niet", stelt Kwakman. "Hij zat er al zó vaak bij. Ik denk dat Van Gaal vindt dat Rensch meer kwaliteiten heeft."