'Als ik de Ballon d'Or win, laat het zien dat men niet alleen kijkt naar goals'

'Als ik de Ballon d'Or win, laat het zien dat men niet alleen kijkt naar goals'

Gepubliceerd: woensdag 10 november 2021 om 17:22wo 10-11-2021 om 17:22

Laatste update: woensdag 10 november 2021 om 17:41wo 10-11-2021 om 17:41

Jorginho hoopt dat hij wordt uitgeroepen tot winnaar van de Ballon d'Or. Als dat daadwerkelijk gebeurt, zou het volgens de Italiaanse middenvelder een positief signaal afgeven aan spelers die niet als aanvaller opgesteld worden.

Dit kalenderjaar won Jorginho de Champions League plus de Europese Supercup met Chelsea en het EK met Italië. De veertigvoudig international had ook een belangrijk aandeel in het winnen van die prijzen. Daardoor is hij één van de kanshebbers om de Ballon d'Or te winnen. "Ik wil er niet te veel van verwachten, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet aan denk", vertelt Jorginho tegenover GloboEsporte

"Het is niet aan mij om te zeggen of ik de Ballon d'Or moet winnen", gaat Jorginho verder. "Maar het kan een stimulans zijn voor andere spelers als ik win. Het zou laten zien dat er niet alleen rekening wordt gehouden met het maken van doelpunten bij het uitreiken van de prijs."

Momenteel lijken Lionel Messi en Robert Lewandowski de grootste kanshebbers op de prestigieuze prijs. Eerstgenoemde won de Ballon d'Or als laatst, in 2019. Vorig jaar werd de prijs niet vergeven door de coronapandemie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws